29 Nisan 2010 Perşembe

Nokla


Merhaba Sunshine Believer! Bugün okula gitmedim (ders çalışmak bahanesiyle) ve şimdiyse bir fotoğraf paylaşmak istiyorum sizlerle.
Geçen gün Jellyfayşe ve bir tatlı arkadaşımızla daha (Bana intense hediye etti. Daha ne kadar tatlı olabilir ki bi insan?) Maltepe Pazarı'na gittik. Biliyorsunuz şimdi eski Maltepe Pazarı'nın yerinde Malltepe Park yükseliyor. Mall kelimesinin anlamsız kullanımından ne zaman vazgeçecekler bilmem. Koyun Türkçe mis gibi güzel bir isim. İlla bi özentilik olacak. Örn AnkaMall. AnkaMall ne? Mal mısınz olm diyesim geliyor valla. Neyse konudan saptık.
Her neyse. Eskiden beri hep garip bir şekilde Maltepe Pazarı'nda yasadışı işler dönüyormuş gibi gelir. Satıcılar fazla umursamaz ve neşelidir. Bilemedim. Ama geçen gün yeni olanına gittiğimizde bu düşüncem yine depreşti. Çünkü taşındığı için iş yapmayan pazarda satıcılardan başka bir tek biz vardık ve etraf sessizdi. Yine de ilginç bi neşeli hal vardı. Bilemiyorum. Sadece film alırsam porno çıkacak, yiyecek alırsam uyuşturucu çıkacak, katı ne alırsam patlayacak, pijama falan alırsam yırtılacakmış gibi geliyor. Of of.
Neyse işte. O tatlı İntense arkadaşımız orijinalinden güzel kulaklıklara bakarken benim de gözüme eski Nokialar, Siemensler takıldı. 3310lar vardı. C55ler. Neden sadece bu iki markaya takıldım? Çünkü 5. sınftayken en üyük hayalim bir telefonumun olmasıydı ve Nokia'yla Siemens favorimdi. Sonunda beyaz bir Siemens edinmiştim. Sonra da beyaz Nokia yaralı ceylanım işte... Acısı hala diri evet. Ve en son yaralı ceylanın yerini tutamayacak ama gelişmiş özellikleriyle beni cezbetmeyi başarabilmiş yine ve yine beyaz bir Samsung. Dokunmatiklerden. Rotringlerim de beyazdır benim.
İşte ne diyoduk? Ee o kulaklıklara bakmıştı benim de gözüm eski telefonlara takılmıştı evet. Sonra bu fotoğraftaki telefonu gördüm. Son teknolojiymiş öyle söylediler. Nokla! Bu sahte ürünler öyle bir noktaya geldi ki artık "Taklit aslını yüceltir." değil. Orijinaller taklitlerin daha iyi olmasına sebep oluyor. Ne gözlükler gördüm orijinalinden havalıydı. Ne çantalar gördüm orijinalinden sağlamdı. Ama elektronikte bu durum ne akdar geçerli bilemem. Bir arkadaşımın sahte iPhone'una göz gezdirdim ve... olmamış.
Her neyse. Daldan dala atlayarak ve çelişerek yazdığım bu yazıyı sonlandırıyorum. Kafam karışık evet.

Hiç yorum yok: