6 Mart 2010 Cumartesi

Arkadaşlık Levelları

Yeniden merhaba Sunshine Believer! Şimdi de yine Jellyfayşemle yaptığımız muhabbetler sonucu ortaya çıkmış Arkadaşlık Levelları'ndan bahsetmek istiyorum.

Hayatımıza bir sürü insan girer. Kıllı olsun kılsız olsun. Veya bir grubun içine gireriz. Ama işte bi insan olur kanımız hemen kaynar ve geçirdiğimiz zamanla farkında olmadan level atlamaya başlarız. Jellyfayşemle tüm levelları atladık. Hyena ile ise levelless bir ilişkimiz var. Yani, seviyesiz...

* Yeni tanışılır. Müzik muhabbeti, ne dinlersin? ne izlersin? nelerden hoşlanırsın? Yakınlaşmaya başlamadan önce kritik soru gelir. Adıyaman mı yoksa Burger King mi? Burger King seçilirse yavaşça seviye atlanan bir ilişki serilir önünüze. Adıyaman seçildiyse paldır küldür atlanmaya başlanır levellar yeni bir günışığı inanırıyla...

* Beraber yemek yenildiği an başlar levellar akmaya. Akan salyalar ve soslarla başlar hemde. Ağzın kenarından damlayan her bir narekşisi damlası yakınlaştırır sizi. Gergin beyinleri çözüverir. Her bir ağız şapırtısı bir basamak görevi görür sizi günışığna taşımak için.

* Yemek yerken konu döner dolaşır 2 yere gelir. Ya kıl tüy ya da cinsellik. Genellikle yeni tanışılan biriyse kıl tüydür mesele. Mesele rahatça konuşuldu, en kuytu köşelerdeki gizlilikler ortaya serildiyse tebrikler Level atladınız! Bu konuya girilmediyse seviyeli ve kültü dolu sohbetlere devam edilir.

* Konu döndü dolaştı -ama uyarıyorum erkek muhabbeti gibi bir cinsellik değil! seviyeli bir cinsellik! lütfen!- cinselliğe geldi ise level atlamaya devam ediyoruz. Bizim hayvanatlarda değişik tercihler her zaman sempati uyandırır. Merak uyandırır. Yeni levelların önünü açar. Klipler, kitaplar akar gider bu aşamada. Lady Gaga'ya değinilmediyse sayılmaz o muhabbet!

* Sonra temel konuları hallettikten sonra özele ulaşmak ister zihinlerimiz. Aşk hayatı bir harita misali ncelemeye alınır. Ama gerçekten level atlamaksa amaç her türlü kalp kırıklığı anlatılmalıdır. Böylece ben de anlatırım, jellyfayşe de anlatır. Hyena anlatmaz o dinler. Yine filmlerden replikler ve şarkı sözleri akar gider konuşmanın bu kısmında. Tebrikler Level atladınız! Ama bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Ağlanıp zırlanan aşamada espri yapılabiliyorsa, level atlamaya susamış ilişki bunu kaldırabiliyorsa bonus! 2 level birden atladınız!

* Zamanla taraflar birbirini tanımaya başlar. Hangi konuda espri yapılmamalı, hangi konu açılmamalı, hangi konuda ne düşünülür, ne beğenilir. (mesela jellyfayşeye gelip "Muse hep aynı işte pek bi numaraları yok." demeyeceksin arkadaşım. Levelları başınıza yıkar valla.) Nelere önem verir? Mısırını nasıl yer? Cevaplar Kitabı'na en çok hangi soruları sorar? Derslerle arası nasıldır? Twitter, last fm, feysbuk, Sunshinebelievers? Arası nasıldır? İçkisi var mı? Sigarası var mı? Fetişi var mı? Kime gıcık olur? Edward mı Jacob mu? Yemekteyiz'deki kadın Eva Longoria'ya mı benziyor yoksa Penelope Cruz'a mı? Ortaokulda Evanescence mi dinlerdi Avril Lavigne mi? Hayatı çözmüş müydü yoksa Avril Lavigne dinlemeye devam mı ediyordu? Ezgi Cafe'ye gitmek mi gitmemek mi? Kıllı ve fevri mi? Kılsız ve mesut mu? Okulun basketbol veya hentbol takımından biriyle bir geçmişi var mı? Nedim Namdar'dan dayak yedi mi? Alicia Keys'i tanır mı? Canon mu Nikon mu? Lady Gaga dinler mi? Beatles sever mi? "sonuna .mına koyim geyikleri" ne katılabiliyor mu? Kaç dilde seni seviyorum diyebilir? Neden Nasıl? Zıtlıklar birbirini çeker diyor ve bu maddeyi bitiriyorum.

* Jacob Team! Yeah!

* Beraber konsere gidip hoplayıp zıpladın. 1 level daha!

* Çapağını temizlediğin anda 5 level atladın. Gözlerimle gördüm bunu ben. Arkadaşlığa bakış açım değişti.

* "Türkçedeki en güzel kelime" muhabbetinde sınırları zorladın. 1 level daha.

* İçinden kopup gelen, kimseye söyleyemediğin bir şeyi itiraf ettin. 3 level. Karşındaki seni yadırgamadı ve sana katıldı. 5 level.

* Kendinden geçmiş dansederken yakalandın. 2 level. O da sana katıldı 6 level.

* Buradan sonrakiler hemcinslerle üzgünüm...

* Bir geceyi beraber geçirdin. Uyku sersemiyken aklından geçen her şeyi anlatmaya başladın. 5 level. Uykunda sayıklarken duyuldun. 10 level.

* Makyaj yapmaya heveslendiniz. Bir gözü mora diğer gözü yeşile boyayarak eğlendiniz. O sırada bir şeyler oldu o gözleri unuttunuz ve akşam 10 suları dışarı çıkıp gezmeye karar verdiniz. (Oha) Elinizde yiyecekler rengarenk gözlerle müziğe uygun garip danslar ederek gezer ve en iğrenç geyikleri çevirirken eski sevgilinizle karşılaştınız. Sona yaklaşıyoruz evet.

* Birbirinizi belli oranlarda cıbıldak gördünüz. En az 70%. Veya beraber denize/havuza gittiniz. 5 level daha.

* Beraber ağda yaptınız. Kıl tüy muhabbetine uygun olarak. 10 level!!!

* Ve sona geldik. Beraber sarhoş oldunuz. Çok güzeldi ve evet çok gevezeleşip her şeyi döktünüz.
Tebrikler! Artık level ötesi bir ilişkiniz var! Hatta durun! Siz kardeşsiniz!

Jellyfayşe seni çok seviyorum.

Hiç yorum yok: