25 Ekim 2009 Pazar

Top Gun( Iceman vs. Maverick)


80'li yılların en çok izlenen filmlerinden biri. Klasik olduğunu kabul edelim. İzlemiş olduğunuzu düşünüyorum sevgili blog okuyucuları. Birkaç bilgiyi de paylaşmak isterem ben.
-> USS Enterprise ın yüzünü 5 dk kameraya çevirmek için 25000 dolar ödeme yapmışlar.(tabi hasılatın yanında bu paranın lafı mı olur? olmaz)
-> Amerikan ordusunda üst rütbeli bir eğitmenin bir pilotla evlenmesi yasakmış.(talihsiz aşıklar)
-> Filmin bütün kareleri gerçek. Ki zaten dönemi göz önüne alırsak bilgisayar teknolojisinin yeni yeni yayıldığı bir vakit. Tom Kruz ve Val biraz F-14 eğitimi alarak havalanmış. Yani Cüneyt Arkın' ın bilim-kurgu filmlerinden biri değilmiş.
-> Filmin çekildiği tarihlerde hala soğuk savaş devam ettiği için gerçek bir sovyet uçağı kullanılamamış ancak F-5 Tiger II siyaha boyanmış ve sovyet yıldızı eklenmiş. Adına da Mig-28 demişler.(film için uçak üretilir mi baba ya? üretilir(miş))
-> Film çekimleri esnasında bir akrobasi pilotu hayatını kaybetmiş.
-> Filmdeki F-14 takımında Top Gun pilotları da varmış.
-> Tom Kruz, filmin haklarını satın almış. Çünkü ikinci bir Top Gun çekildiği taktirde filmin orjinalliğini kaybedeceğinden korkuyormuş.(bkz. rocky)
-> Val ve Tom un senaryoya göre oynadığı karakterler gerçek hayatlarıyla paralel gidiyormuş. Val, Tom un katıldığı hiçbir bağışa katılmıyormuş. Zaten çekimler sırasında birkaç defa tartışmışlar. (tom&val olmalıymış o çizgi film)
-> Iceman ve Maverick in konuşmasını Obama ve McCain e uyarlamak bu olsa gerek:

Obama-Iceman: You two really are cowboys.

McCain-Maverick: What’s your problem, Barack?

Obama-Iceman: You’re everyone’s problem. You’re unsafe. I don’t like
you because you’re dangerous.

McCain-Maverick: That’s right, Barack(Iceman)! I am dangerous.

Hiç yorum yok: