10 Temmuz 2009 Cuma

Burger King Sosları -2-


Her menünün yanında 3 tane alabildiğimiz için baya bi değerlidirler aslında ama önemli olan doğru kombinasyonu yaratabilmek.
Gelelim soslara:
Ketçap: Bildiğimiz ketçap işte. İstekte bulunmazsanız ketçap ve mayonez önünüze atılarak öyle kalırsınız. O soslar hakkınız istemekten çekinmeyin.
Mayonez: İçinde bi ton ıvır zıvır olan yağ patlaması. İnsanlar sarımsaklısı çıktığından beri ilgilerini kaybettiler ama olsun ben hala seni istiyorum sade mayonez. Yirim.

Acı Sos: Ketçabın içine kataraktan hain planlar hazırlanabilen cehennemden çıkma sevgili dost. Diğer fast food zincirlerinden de temin edilebilir ama Burger King'inki kadar acı olabileceğini sanmıyorum. Jalapeño işin sırrı.

Barbekü Sos: İnsan önceleri alışamıyor. ''Onu mu yiyosun?İğğ'' falan tarzı şeyler düşünüyo ama bu meret zamanla kendine bağımlı yapıyor işte. Etlerle beraber tüketilirse daha iyi olur kanımca. Bi de güzel kokuyo bu lanet. Cheetos gibi cipslerde Biftek aromalı olarak geçen de bu sostur işte.

Ranch Sos: Ne rezil şeydir ki bu içinde her türlü gereksiz şey bulunur. Hayır, kaç senedir Dünya üzerinde yaşıyorum daha bi çiftlikte soya yetiştirildiğini görmedim. Sevenlere göre önce sevilmeyip sonra bağımlısı olunuyomuş ama yenmez be bu. Eğer sıcak bi yaz gününde soğuk dolaptan çıkarılmışsa belki o zaman soğuk yoğurt kıvamında oluyo ardından gelen lezzet patlaması sayılmazsa tabii.

Hardal: Bildiğin hardal hiç birşeye yakışmıyo kanımca. Hamburgerle belki ama onun da alıcısı var.

Ballı Hardal: Güzel bişiy aslında ''Yemekteyiz''den öğrendiğim kadarıyla somon için kullanılmalıymış. Patates de götürtüyo işte gidin yiyin.

Sarımsaklı Mayonez: Bi ara boyuna bundan veriyorlardı, nasıl deli oluyodum ordan kalma bi nefret var hala içimde. Güzelim mayonezi heba ediyolar valla. Sevdiğim mayonez tadını yarıp ortaya çıkan ve kolay kolay gitmeyen lanet sarımsak sebep oluyo buna. KÖTÜ!

Buffalo Sos: Kasada yanımdaki adam isteyince tanıştık onla. İsmi gibi kendi güzel olaydı ya rengi bile iğrenç böyle sarı-turuncu siyah benekli falan. Pringles versiyonu başarılı Burger biraz daha çalışmalı.


Ve bilinmeyen bir nevi Unicorn olan pek bi gizli sos...

Tatlı-ekşi Sos: Kimse istemez bunu, tabii süper bişiy olduğundan ve insanların bunu keşfedemediğinden değil. Çin'den çıkma bu sosun bi garip oluşu önce tatlı bişiymiş gibi gözüküp sonradan ekşiliğini göstererek sizi hayattan bezdirmesidir. Aslında Onion Rings
'le veya tavukla iyi gidiyor. Mc Donald's da Mc Nuggets la verilen sos da bu ona yakışıyo ama...

Hiç yorum yok: