15 Temmuz 2009 Çarşamba

Sophie Ellis-Bextor




Bugünün şanslı sanatçısı güzel ve yetenekli bir de ingiliz Sophie Ellis-Bextor. Nisan 79 doğumlu Sophie (Sophie en hoşuma giden isimlerden biri. Gereksiz ekleme) daha 6 yaşında "Blue Peter" adlı bir yarışmada yer almış, 13 yaşında ise "W11 Opera"da ilk performansını göstermiştir. Kendisi çocukluktan beri sahnede yani.
1997'de "theaudience" adlı bir grupta yer almış ve kendisine hayranlar edinmiştir. Ama grup 1999'da dağılınca solo kariyerine başlamıştır.
İlk başta o güzelliğini harcamamak için modelliği denemiş fakat pek zevk almamıştır.
2000'de "Groovejet" ile ortalığı yıkmıştır.
2001'de çok başarılı olan "Read My Lips"i çıkardı.

"Murder On The Dancefloor"u özellikle tavsiye ediyorum. Hatta dinlerken mümkünse odanızda ve yalnız olun çünkü dinlerken kendinize hakim olamıyor ve dans etmeye başlıyorsunuz. Depresif modumdan oynak halime geçiş sağlayan nadide şarkıdır.

2003'te "Shot From The Lips"'i çıkardı ama o kadar başarılı olmadı bu albüm.

2004'te çocuk doğurup akriyerine ara verdi, evinde oturdu çocuklarına baktı.

2007'de “Trip The Light Fantastic”i çıkardı vee en sevdiğim şarkıları dinlettirdi bizlere. “Today The Sun’s On Us” çok samimii yalın güzel bir şarkı. Birkaç ay önceki halimi anlattığından dolayı ayrıca özel bir yeri var. Belki klibini görmüşsünüdür "Catch You" vardır insanı hafiften geren. Ama güzeldir dinleyin.

Tarzı elektronik. "Elektronik sevmem, cık, böö" derken müzik zevkimi değiştirmiştir kendisi. O dans ettiren melodilerin arasındaki british aksanı da ayrı güzeldir. (blöu skaey bitirdi beni)

Çok güzel kendisi resimlerde de görüldüğü gibi...

Hiç yorum yok: