1 Aralık 2009 Salı

1 UGG = 4 Fok


Tamam Uggların ayağınızı koca göstermesine, o dandik renklerine, fiyatlarına aldırış etmeden alıyor giyiyor olabilirsiniz peki onların yapımı için öldürülen ''yavru'' fokların cinayetine destek(istemli veya istemsiz) verdiğinizi de inkar edecek misiniz?

Ps: Fotoğrafın korkunçluğu için özür dilerim ama daha ne kadar inkar edebilirsiniz ki?!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ugg'ların sevimsizliği ile ilgili fikirlerinin sadece seni bağlaması bir yana, öldürülen hayvanın bir fok olması niye bu kadar geriyor sizi onu anlayamadım.

yani demek istediğim, giydiğin her deri, her ayakkabı için zaten bir inek, bir koyun ya da başka bir hayvan öldürülüyor, üstelik sadece giymek değil, yemek içmek için bile öldürülüyor bu hayvanlar, e o zaman ugg'ları diğer tüm bu ihtiyaçlardan farklı yapan, onların öldürülmesini kınamanı sağlayan nedir ki?

hyena dedi ki...

Şudur ki eğer ihtiyacın için hayvan öldürüyorsan buna ne diyecek bir lafım olamaz. Çünkü bir şekilde kendi kıçını kurtarabilmek için can yakmak insanın doğasında var. Ama kimseye zararı olmayan hayvanların derisinin vahşice(ki buna dikkatini çekerim. kürklerine zarar gelmesin diye kafalarına vurularak öldürülüyor foklar)katledilmesi ve bunun sadece ve sadece özentilik diyebileceğimiz bir şekilde yapması beni ve diğer duyarlı insanları deli ediyor. Sonuçta lüks için bazı canlıların canı yakılıyorsa insanların buna tepkisini belli etmesi gerekir. O insanlar gidip başka bir ayakkabı da alabilirler ama sırf diğer 'elit' arkadaşlarında var diye alıyor çoğu. Evet, biz de kendi ihtiyaçlarımız için öldürüyoruz fakat zararı en aza indirmek için de çalışıyoruz. Tabii bu biraz da bilinçle ilgili biraz. Siz ve sizin gibiler olmadan daha iyi bir yer olurdu bu 'yeşil' yer...