11 Aralık 2009 Cuma

Observing güzel şeydir! Ama felsefe...


Gargios amcama göre:

1- Hiçbirşey yoktur!( Septik bey amca hiçbirşey yoğ ise senin ne işin var peki süle bana?)

2- Kesin bilgi olsa bile bilemeyiz!( Kesin bilginin olduğunu biliyorsan zaten biliyorsundur. Birşey ya vardır, ya da yoktur be hacı)

3-Bilsek bile başkasına anlatamayız!( e kardeşim daha demin bilemeyiz diyordun. neden kendinle çelişiyorsun bu ni yaa!?)


Pyrrhon amcama göre:

1- Her iddaa için iki karşıt görüş ortaya atılabilir. Her türlü yargıdan kaçınmak gerekir. Düşünce insanı kuşkuya götürür.[ abi sende yani ne biçim filozofsun yahu! yargıdan kaçın hayatı akışına bırak diyosun. bırah ALLAH aşkına yaa! bırah ya! git çoluk çocuğa karış ya! din kültürü dersinden sana yönelik bir ayet var dile getirmek istiyorum: Allah katında canlıların en kötüsü düşünmeyen, dilsizlik eden ve sağırlık edenlerdir. (anladın sen onu pyrrhon. tembelsin be hacı!)]


Karneades amcama göre:

1- Birşey bilip bilmediğimi bilemem! ( Karne senin karne nasıl senin karne? sen bu kafayla hangi üniversiteyi kazanmayı amaçladın aceba? sen öğretmenlerini başından mı savdın bu şekilde? ne ala memleket! hoca soru sorar bizimki bilip bilmediğimi bilemem der. hoca da sen ne biliyorsun diyerek arkadaşı okuldan attırır. tembellik Karne'nin kanında vardır. okuldan atılır ve cahil olarak yetişir. -son-)

Hiç yorum yok: